Εθελοντική Αιμοδοσία στον Πύργο τη Κυριακή 11/10/2020

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11.10.2020 στον Πύργο στο προαύλιο του Δημοτικού Καταστήματος Πύργου και ώρες 9:30 – 13:30. Πρόκειται για μια προσπάθεια την οποία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί» υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και με τη στήριξη τόσο της τοπικής κοινότητας Πύργου όσο και 20 και πλέον φορέων από την περιοχή.

Συγκεκριμένα στην περιοχή Αστερουσίων την υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοτούμε μαζί στηρίζουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πύργου, Τεφελίου, Μεσοχωριού, Χάρακα, Τσούτσουρα, Λιγόρτυνου, Πραιτωρίων, Νεοχωρίου Κεφαλάδου, Μουρνιάς, Τριών Εκκλησιών καθώς και οι τοπικές κοινότητες Πύργου, Μεσοχωριού, Χάρακα, Εθιάς-Ροτασίου, Αχεντριά, Λιγόρτυνου Παραμύμφων, καθώς και ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Πρόκειται για μια σημαντική «συμμαχία ζωής» με σκοπό να διευρυνθεί το πρόγραμμα αιμοδοσίας και να δωθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων να αιμοδοτούν κοντά στον τόπο διαμονής τους καθώς και να αυξηθούν τα ποσοστά των τακτικών αιμοδοσιών.

Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται με κανένα τρόπο. Το αίμα εξολοκλήρου διατίθεται στις ανάγκες παιδιών με μεσογειακή αναιμία, χειρουργεία, τροχαία, τοκετούς ή αιματολογικά νοσήματα.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους πρέπει να φορούν μη ιατρική μάσκα.

Την επιστημονική φροντίδα και επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου ενώ εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές του Αιματοκρήτη θα είναι στη διάθεση των πολιτών για να ενημερωθούν για την αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού οστών, τη δωρεά ομφάλιου αίματος και τη δωρεά οργάνων! Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής!

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email [email protected] www.aimatocritis.gr

Προηγούμενο άρθροΤουρνουά βόλεϊ προετοιμασίας από την Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Περιφερειάρχη με την ιδρύτρια του καταφυγίου αδέσποτων ζώων «Α little Shelter»