Θέματα υποδομών και ανάπτυξης στο Δήμο Πλατανιά στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη και Δημάρχου

Θέματα υποδομών και ανάπτυξης στο Δήμο Πλατανιά συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση στη Περιφέρεια ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η εξέλιξη της διαδικασίας δημοπράτησης για την προμήθεια εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο με προϋπολογισμό 700 χιλ. ευρώ, χρηματοδότηση που προέρχεται από το «Ε.Π Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης το έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης με προϋπολογισμό 200 χιλ. ευρώ για την προμήθεια διαχωριστήρα για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ. Παράλληλα συμφωνήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Πλατανιά για την υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση αναπλάσεων πεζοδρομίων επί της ΠΕΟ από Μάλεμε έως Κολυμπάρι.

Τέλος συζητήθηκαν η πορεία και η πρόοδος σειράς άλλων έργων και μελετών όπως η κατασκευή πεζογέφυρας παραπλεύρως της ΠΕΟ στην κοινότητα Καμισιανών προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Κρήτης. Η δημιουργία κυκλικού κόμβου στην συνδετήρια οδό του ΒΟΑΚ με την ΠΕΟ στην κοινότητα Γερανίου, έργο με  χρηματοδότηση 500 χιλ. ευρώ που έχει διασφαλιστεί από το Υπουργείο Υποδομών προς το Δήμο Πλατανιά και προς την κατεύθυνση υλοποίησης του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές μελέτες που απαιτούνται.

Στην σημερινή συνάντηση-σύσκεψη στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης: ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πλατανιά Μάρκος Μαλανδράκης, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Βουκολιών Γιώργος Καλαιτζάκης, η Διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Άννα Κακαβελάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ειρήνη Κουκουλά.

Προηγούμενο άρθροΓόρτυνα: Καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
Επόμενο άρθροΤο Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει και φέτος στο σχολείο