Safe Shopping: Τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης απέσπασαν νέα πιστοποίηση από την TÜV HELLAS

Η εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. έχοντας σαν μέγιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών της, των επισκεπτών αλλά και του συνόλου των εργαζομένων της, από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης.

Προχωρώντας ταυτόχρονα στη εκπαίδευση του προσωπικού της, για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης για την πιστοποίηση «Safe Shopping» σε όλα τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)!
Γιατί είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., ο κάθε ένας πελάτης χωριστά, να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε επίσκεψή του σε ένα από τα σούπερ μάρκετ της εταιρείας.

Σε δήλωσή της η υπεύθυνη ποιότητας της Χαλκιαδάκης Α.Ε., κυρία Στέλλα Χναράκη τόνισε: «Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, ενισχύουμε περαιτέρω τους μηχανισμούς ελέγχου της εταιρείας μας και συνεργαζόμαστε με ένα ανεξάρτητο φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης, την TÜV HELLAS (TÜV NORD) δημιουργώντας το Safe Shopping, μια νέα, πρωτοποριακή εμπειρία για τον κλάδο μας. Βασικός στόχος της νέας συνέργειας, είναι το να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι εφαρμόζονται όλα τα μέτρα με σχολαστικότητα και ακρίβεια έτσι ώστε να διατηρούνται τα υψηλά επίπεδα υγιεινής και ασφάλειας στα καταστήματά μας, αλλά και σε κάθε χώρο της Χαλκιαδάκης Α.Ε.. Αντιμετωπίζουμε έτσι με υπευθυνότητα τη νέα καθημερινότητα, παραμένουμε ασφαλείς, αλλά και αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων».

Από την πλευρά της TÜV HELLAS (TÜV NORD) η κυρία Uxue Azpiroz, Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης και Vice President Food TÜV NORD δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας σταθήκαμε με υπευθυνότητα στο πλευρό των συνεργατών μας αλλά και του κοινού, συνδράμοντας με όλες μας τις δυνάμεις με γνώμονα την ασφάλεια. Η νέα μας υπηρεσία “Safe Shopping” σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης αποτελεί ένα ακόμη απτό παράδειγμα της δέσμευσής μας αυτής. Με το κύρος και την αξιοπιστία του κορυφαίου φορέα πιστοποίησης της χώρας, εξασφαλίζουμε για ακόμη μια φορά ότι οι συνεργάτες μας λειτουργούν τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλεια προσφέροντας την καλύτερη και ασφαλέστερη υπηρεσία στους πελάτες τους».

Έτσι λοιπόν, με ιδιαίτερη υπευθυνότητα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, συστάθηκε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από άτομα της Χαλκιαδάκης Α.Ε., της εταιρείας Be Safer και των συνεργατών ιατρών με σκοπό την αποτύπωση της κατάστασης και την εκπόνηση ενός ειδικού οδηγού λειτουργίας, με όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό:
• Το προσωπικό των καταστημάτων εκπαιδεύτηκε κατάλληλα.
• Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας εφαρμόστηκαν αυστηρά άμεσα μέτρα περιορισμού των επισκέψεων.
• Δόθηκαν γραπτές οδηγίες και ετοιμάστηκαν πρωτόκολλα αντίδρασης σε κάθε πιθανό σενάριο.
• Τοποθετήθηκαν σημάνσεις με οδηγίες σε όλα τα τμήματα.
• Τοποθετήθηκαν σημάνσεις σε όλα τα καταστήματα, οι οποίες δίνουν σαφείς οδηγίες τόσο στο προσωπικό όσο και στους πελάτες.
• Ηχητικά ενημερωτικά σποτ μέσα στα καταστήματα (ελληνικά και αγγλικά) για όλα τα μέτρα προστασίας.
• Τοποθετήθηκε καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης των πελατών στις εισόδους των καταστημάτων.
• Τοποθετήθηκαν απολυμαντικά στις εισόδους και δόθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους μέσα ατομικής προστασίας.
• Αναθεωρήθηκαν τα πλάνα καθαρισμού και απολύμανσης των καταστημάτων με την συνεργασία της Ecolab, ενώ τοποθετήθηκαν ατμοκαθαριστές στα καταστήματα προκειμένου να ενισχυθεί η απολύμανση.
• Αυξήθηκε το προσωπικό καθαριότητας και ασφάλειας.
• Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείται απολύμανση των καταστημάτων.

Η νέα αυτή υπηρεσία, περιλαμβάνει μια σειρά από σημεία ελέγχου, που αφορούν στις πληροφορίες που παρέχονται, στον τρόπο προσέλευσης, στη διάθεση προστατευτικών μέσων (αντισηπτικά, γάντια), στην τήρηση των κανόνων από το προσωπικό, στην τήρηση των αποστάσεων, τα ηχητικά ενημερωτικά μηνύματα, η ελεγχόμενη χρήση του ανελκυστήρα, τη συχνότητα καθαρισμού του καταστήματος, κ.α.
Βασικό στοιχείο του ελέγχου, είναι το γεγονός ότι γίνεται από τους επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) χωρίς προειδοποίηση, με τη μέθοδο του «Mystery shopping», δηλαδή με απροειδοποίητες επισκέψεις.

Τι πρέπει να προσέξει ο πελάτης
Οι βασικότερες υποχρεώσεις που έχουν οι πελάτες κάθε σούπερ μάρκετ είναι:
• Να ακολουθούν τις οδηγίες που είναι αναρτημένες σε κάθε κατάστημα.
• Να φοράνε τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας. Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλους τους πελάτες εκτός από παιδιά κάτω των τριών ετών.
• Να τηρούν τις αποστάσεις, ακολουθώντας τις σχετικές σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί.

Προηγούμενο άρθροΦθινοπωρινή ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου στο Σπαθί Δίκτης
Επόμενο άρθρο΄Αδειο το Παρίσι εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας