Μάριος Γιαννάκου: Ο “γίγαντας” αθλητής που ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου την 22χρονη Ελευθερία

O Mάριος Γιαννάκου, τον Οκτώβριο του 2020 ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου την Ελευθερία Τόσιου , το πρώτο άτομο με παραπληγία που κατακτά την υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων, γεγονός που καλύφθηκε από τα διεθνή μέσα.

Ο Μάριος, είναι αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής. Έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο  ανάμεσά τους στον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική  και του μεγαλύτερου υπερμαραθωνίου ερήμου στον κόσμο μήκους 270 χιλιομέτρων στην έρημο Αλ Μαρμούμ. Είναι ομιλητής παρακίνησης, παρακινώντας τους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και τρόπους ζωής. Έχει μιλήσει στο δημοφιλές συνέδριο ομιλητών της TEDx  στο Παγκόσμιο Συνέδριο Antibullying και σε πλήθος άλλων ομιλιών.

Είναι ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που τερμάτισαν τον Φεβρουάριο του 2018 τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και ένας από τους 18 αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο.  Είναι κάτοχος παγκοσμίου ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2018 ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσε τον αγώνα 250 χιλιομέτρων στην ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής . Επιπλέον είναι κάτοχος του ηλικιακού ρεκόρ στον αγώνα 170 χιλιομέτρων του Rodopi Ultra Trail.

Ο ίδιος, για την υπέροχη αυτή πράξη του, με την 22χρονη Ελευθερία, γράφει :

Γνωριστήκαμε μέσω μιας κοινής μας φίλης, της Θοδώρας, και μου είπε η Ελευθερία πως θέλει κάποια στιγμή ν’ ανέβει στον Όλυμπο. Εγώ της είπα: “όχι κάποια στιγμή, αλλά άμεσα!”».

Για μένα όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια και οποίες διακρίσεις μέχρι τώρα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό.

Προηγούμενο άρθροTUI: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών και το φετινό καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΘεραπείες «για τα μάτια σας μόνο»