Δήμος Αποκορώνου – Ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αποκορώνου προχωρά στη συντήρηση και ανάδειξη δέκα πεζοπορικών διαδρομών που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων, καθώς σήμερα ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπέγραψε με τον ανάδοχο εργολάβο τη σχετική σύμβαση.

Οι δέκα διαδρομές του Αποκόρωνα διέρχονται από παλιά μονοπάτια που απαιτούν σημαντικές εργασίες καθαρισμού από βλάστηση που εμποδίζει τη διέλευση από το μονοπάτι και βελτιώσεων βατότητας. Στις βελτιώσεις βατότητας περιλαμβάνονται και σημειακές παρεμβάσεις, καθώς και παρεμβάσεις διευκόλυνσης της διέλευσης σε σημεία που συναντώνται κτηνοτροφικές περιφράξεις.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, η σήμανση που προτείνεται για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι η σήμανση κατεύθυνσης με χρώμα, το δεύτερο η σήμανση με πινακίδες θέσης στις κομβικές διασταυρώσεις, το τρίτο η σήμανση με πινακίδες υποδοχής στην αρχή του κάθε μονοπατιού και το τέταρτο η σήμανση με κεντρικές πινακίδες που εμφανίζουν όλο το δίκτυο σε κομβικά σημεία του δήμου.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι, «η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει έναν πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού: Του πεζοπορικού. Η επίτευξη, όμως, ενός καλού αποτελέσματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι τόσο από τη διόρθωση και ανακαίνιση των μονοπατιών αυτών όσο από τον συνδυασμό τους σε διαδρομές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου. Στόχος δεν είναι ο πεζοπόρος να περπατήσει μία διαδρομή που ενώνει σημεία ενδιαφέροντος, αλλά η ίδια η διαδρομή, το ίδιο το μονοπάτι να είναι στο σύνολό του καλό για πεζοπορία».

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το  Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων 2021-250 συμμετέχοντες από 56 χώρες
Επόμενο άρθρο«Χαμόγελο του Παιδιού» και YouSmile Awards: Η κορύφωση της μαθητικής – εθελοντικής δράσης