Ε.Ε.Σ: Γεύματα αγάπης σε αστέγους την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, προσέφερε «γεύματα αγάπης» σε 300 αστέγους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης που παρέχει στους ανθρώπους που διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας. Η δράση υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το βράδυ της Παρασκευής, 31 Δεκεμβρίου 2021, υλοποίησε δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, διανέμοντας ταυτόχρονα ζεστά γεύματα στους αδύναμους συμπολίτες μας. Ειδικότερα, κινητά κλιμάκια με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του Ε.Ε.Σ, μοίρασαν στους ωφελούμενους ζεστά γεύματα, υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα προστασίας από τον Covid 19  και ιματισμό. Παράλληλα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Procter & Gamble για την οικονομική υποστήριξη της δράσης, καθώς και τις εταιρείες Club Neon Catering (Παντελής Α. Πετρόπουλος και ΣΙΑ Ο.Ε.) και Corinthian Palace Catering ΑΕ, οι οποίες προσέφεραν αφιλοκερδώς τα γεύματα στον Ε.Ε.Σ. για να διατεθούν στους αστέγους.

Προηγούμενο άρθροPresentation of Rethymno, Crete at Greek Panorama Virtual
Επόμενο άρθροΤη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη, βράβευσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης