ΠΕΚΥΚΡ-Μαραθώνιος Κολύμβησης: “Στην Βία…..Η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός”

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου, η Μαραθώνια Σκυταλοδρομία Κολύμβησης «ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ» για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί, σε συνεργασία της ΠΕΚΥΚΡ/ΚΟΕ με το ΕΑΚΗ και το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.

Σκοπός του Μαραθώνιου προσφοράς, πέρα από την ευαισθητοποίηση των αθλητών και των γονέων τους στο διαχρονικό φαινόμενο της έμφυλης βίας, ήταν να στηρίξει οικονομικά το Συμβουλευτικό Κέντρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, τον «Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» και το «Σπίτι των Αγγέλων».

Στον Μαραθώνιο έλαβαν μέρος 159 κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των κατηγοριών (προαγανιστικά, αγωνιστικά, masters) από έντεκα κολυμβητικά σωματεία του Ηρακλείου οι οποίο και κολύμπησαν διαδοχικά για λίγο περισσότερο από 14 ώρες, καλύπτοντας συνολικά μια απόσταση 52Km. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια της ΚΟΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κα. Αλεξία Μαρίνη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου κα. Μαίρη Παχιαδάκη καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Η. κ. Λευτέρης Ζερβός και μέλη του Δ.Σ.,  και ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Το Δ.Σ. της ΠΕΚΥΚΡ θέλει να ευχαριστήσει την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για την διάθεση των μεταλλίων, τον κ. Μιχάλη Ηλιόπουλο για τα μπαλόνια διακόσμησης, το Galletto για τα γλυκά του μπουφέ και των κ. Μανώλη Λαμπράκη (Τυπογραφή) για την εκτύπωση των αφισών.

Προηγούμενο άρθροΗ Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνης καταγράφει τις ανάγκες όσων επλήγησαν από την υγειονομική κρίση
Επόμενο άρθροΑρχιερατικό Συλλείτουργο για την πρώτη του έτους στην Αγία Τριάδα Tζαγκαρόλων