Κωστής Αβυσσινόςκαι Βαγγέλης Βαρδάκης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  

Ο Βαγγέλης Βαρδάκης συναντά τον Κωστή Αβυσσινό στο διαδυκτιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – !

Οι δυο καταξιωμένοι, λαϊκοί οργανοπαίχτες ορμώμενοι από τις ρίζες της παραδοσιακής κρητικής μουσικής και κουβαλώντας αναμνήσεις, βιώματα, ήχους και χρώματα από τις μουσικές της παρέας και των γλεντιών στήνουν μια μουσική παράσταση αποδίδοντας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο αγαπημένους σκοπούς της Κρήτης.

Την online πρεμιέρα της μουσικής αυτής συνάντησης μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/2yKB98u473Iενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Ο Βαγγέλης Βαρδάκης, δεξιοτέχνης στο βιολί, με σημαντική πορεία στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης, αποδίδει με ιδιαίτερη ευαισθησία, αισθητική και ακρίβεια τους παραδοσιακούς σκοπούς της Κρήτης, ιδίως της Ανατολικής, τόπο καταγωγής του.

Σε αυτήν την παράσταση συναντιέται με έναν ιδανικά ταιριαστό μουσικό συνοδοιπόρο, τον Κωστή Αβυσσινό, δεξιοτέχνη στο μαντολίνο, στο λαούτο και στο μπουλγαρί, γιο του μεγάλου βιολάτορα Γιώργη Αβυσσινού.

Μαζί τους θα βρεθούν επί σκηνής ο εξαιρετικός Γιώργος Σταυράκης στην κιθάρα, δεξιοτέχνης και με σταθερή πορεία και πολλές συνεργασίες στον χώρο της μουσικής. Καθώς και ο Νίκος Κάπλαντζης, στα κρουστά, σταθερή δύναμη και γνώριμος από τις μουσικές σκηνές της Κρήτης.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ: https://youtu.be/GehVa0IPpu4

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Για εγγραφή στο HeraklionArtsandCulture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΜετακίνηση λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στον Μασταμπά Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες του Δήμου Χανίων για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου