Ξεκίνησαν οι εργασίες του Δήμου Χανίων για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου

Η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χανίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, χθες 3/1/2021, από τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, εκ μέρους του Δήμου Χανίων.

Στο σημείο βρέθηκαν νωρίς το πρωί, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης και Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, όπου επιθεώρησαν το ξεκίνημα των εργασιών και συνομίλησαν με τους επιβλέποντες.

Σε δηλώσεις του, αρχικά, ο κ. Τσουπάκης, τόνισε πως το έργο ξεκινάει εντός του χρονοδιαγράμματος, με την απομάκρυνση των πρώτων τμημάτων σκυροδέματος, «αυτό είναι και το πρώτο βασικό έργο που πρέπει να γίνει, για τη διαμόρφωση του Κήπου, με έμφαση στο πράσινο, το τονίζουμε αυτό». Συμπλήρωσε μάλιστα πως, οι εργασίες «αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 10 μήνες από σήμερα -το αργότερο», ενώ σημείωσε πως η ανακατασκευή του Κήπου, θα συνοδευτεί με τη διάνοιξη μιας εισόδου από την οδό Πλουμιδάκη, στα ανατολικά. «Θα είναι ένας τελείως διαφορετικός Κήπος, ένας Κήπος, όπως πρέπει για την πόλη των Χανίων», ανέφερε ο κ. Τσουπάκης.

Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος, κ. Καλογριδάκης, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός του αστικού κέντρου τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2022 ξεκινάει με ένα μεγάλο έργο μίας σειράς από έργα που ευελπιστούμε να ξεκινήσουν μέσα στο έτος».

Δήλωσε την αισιοδοξία του μάλιστα για την έναρξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά εντός του επόμενου 15νθημερου, ενώ συμπλήρωσε πως εντός του χρόνου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πλατεία 1866, την ανάπλαση στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη-Σκαλίδη, «μία χρονιά που ξεκινάμε από την πρώτη μέρα με σημαντικά έργα για όλο τον δήμο Χανίων και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό», σημείωσε ο κ. Καλογριδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι εν λόγω έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014 – 2020, και ειδικότερα στις δράσεις Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Χανίων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 841.152, με Φ.Π.Α..

Προηγούμενο άρθροΚωστής Αβυσσινόςκαι Βαγγέλης Βαρδάκης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  
Επόμενο άρθροAradena Sfakion: A village built on the edge of a cliff