10χρονη είναι πιο έξυπνη από τον Αϊνστάιν

Με δείκτη IQ  162, δύο μονάδες πάνω από τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ, είναι λογικό να τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων που στα μάτια της 10χρονης Αντάρα Πέρεζ βλέπουν τον επόμενο μεγάλο επιστήμονα.

Σπουδάζει ήδη σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC (Universidad Tecnológica de México) και μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI.

Γεννήθηκε σε μια φτωχή γειτονιά του Μεξικό, με τους γονείς να είναι βιοπαλαιστές που πάλευαν για τα προς το ζην.

Σε ηλικία δύο ετών διεγνώσθη με το Σύνδρομο Άσπεργκερ, ενώ έπεσε θύμα bullying στο σχολείο, με το παρατσούκλι “φρικιό”να τη συνοδεύει για πολύ καιρό.

Όμως και οι καθηγητές της, δεν μπορούσαν να καταλάβουν την μικρή Αντάρα, που προτιμούσε να κοιμάται στη τάξη, αφού τα μαθήματα της φαίνονταν βαρετά.

Η μητέρα της μέσα στην αγωνία αποφάσισε να επισκεφθούν έναν ψυχολόγο και εκείνος κατάλαβε αμέσως ότι το παιδί έχει υψηλό δείκτη IQ και όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς που παρουσίαζε προέρχονταν από αυτό.

Στα 5 τελείωσε το Δημοτικό, στα 6,5 το Γυμνάσιο και στα 8 το Λύκειο. Τα Αμερικανικά πανεπιστημία της έχουν προσφέρει υποτροφία, όμως η πολιτική του Τραμπ ήταν αυτή που στάθηκε εμπόδιο στο να της δοθεί βίζα.

Η μικρή ονειρεύεται να εργαστεί στην NASA, και γιατί όχι να είναι αυτή που θα λύσει το μυστήριο του σύμπαντος και της δημιουργίας του κόσμου.

 www.e-daily.gr 

Προηγούμενο άρθροΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
Επόμενο άρθροΔεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή ρίψης του Σταυρού στα Χανιά