Δήμος Ρεθύμνης:Υπηρεσία στήριξης μελλουσών μητέρων με την “Προίκα του Μωρού”

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, καλωσορίζουν τη νέα χρονιά και κάθε νέα ζωή,  με  μια νεοσύστατη υπηρεσία στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Ρεθύμνης,  που φέρει την επωνυμία  «Προίκα του μωρού».

Στόχος είναι η στήριξη των γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης που κυοφορούν, πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους εντός του έτους 2022,  σε Δημόσιο Νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος  (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ).

Το πακέτο της «Προίκας του μωρού»  περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό, που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του,  κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δ.Ρ προσκαλούν τους Ρεθυμνιώτες να συνδράμουν στην υποδοχή που αξίζει σε κάθε νέο μέλος της κοινωνίας μας, προσφέροντας είδη που θα διευκολύνουν τη μετάβαση του στο κόσμο,  με την αγάπη και την ποιότητα που του αξίζει.

Πληροφορίες για τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση  υπαγωγής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης αλλά και για τους δωρητές συμπολίτες, παρέχονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ( τηλ. 2831021307) καθώς και από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης ( τηλ. 2831051916 ), κατά τις εργάσιμε ημέρες και ώρες.

Προηγούμενο άρθροΛιτή η σημερινή ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα του Παλαιοκάστρου
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον εορτασμό των Φώτων