Ο Ε.Ε.Σ. με ναυαγοσωστικό σκάφος και διασωστικό ρομπότ (EMILY) στον εορτασμό των Θεοφανείων

Δυναμικό «παρών» στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Άγια Θεοφάνεια, έδωσε για άλλη μία χρονιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μεριμνώντας για την ασφάλεια του κοινού και των κολυμβητών που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πειραιά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Συγκεκριμένα, Ναυαγοσώστες του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από Πάτρα και Αθήναμε ναυαγοσωστικό σκάφος και το διασωστικό ρομπότ (EMILY) του Ε.Ε.Σ. παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά, κερδίζοντας τα εύσημα των εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που παρευρέθηκαν στην τελετή. Μάλιστα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το έργο και την πολύπλευρη δράση των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγχαίροντας τους για την τεράστια προσφορά τους.

Σημειώνεται ότι,από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ, κ. Γεώργιος Σκούμας, παρέστησαν στη Δοξολογία για την εορτή των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος και εν συνεχεία στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Πειραιά.

Προηγούμενο άρθροΤεράστιος αστεροειδής θα περάσει από τη Γη στις 18 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΠαλαιά Ρούματα Χανίων: Εκεί που καλλιεργήθηκε η ιδέα της απελευθέρωσης