Δωρεάν διατίθεται το ημερολόγιο του 2022 από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. & το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2022, με τίτλο: «δια της Τέχνης», από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου. Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., στο Μεγάλο Αρσενάλι, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.30 έως τις 14.30.

Η ιδέα του ημερολογίου σηματοδοτεί το όραμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής του Δήμου για «επικοινωνούμενη αισθητική εμπειρία» στο κοινό του. Το ημερολόγιο αφιερώνεται στα 1.500 μέλη της κοινότητας «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ_ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ», που μοιράστηκαν καθημερινά από το 2020 με εμπιστοσύνη και συνέπεια, ιδέες, σκέψεις, μηνύματα ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Το Μουσείο χτίζει με σεβασμό τη διαδικτυακή αλλά και τη βιωματική επικοινωνία του με κάθε ομάδα κοινού, χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, χαιρετίζοντας την έκδοση μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το Μουσείο Σχολικής Ζωής, του οποίου η ποιοτική παρουσία μετράει ήδη 15 χρόνια, συνεχίζει να αποτελεί για τον τόπο μας ένα δυναμικό μέσο παραγωγής και διάδοσης της εκπαίδευσης. Η συνέπεια με την οποία υπηρετήθηκαν οι υψηλοί στόχοι της διατήρησης, της γνωστοποίησης και της έκθεσης εκπαιδευτικών κειμηλίων, τεκμηρίων και συλλογών θα συνεχίσει αδιάλειπτα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων με στόχο τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Εύχομαι η κάθε μέρα του νέου χρόνου να αποτελεί για όλες και όλους μια γιορτή χαράς, προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας, μια αφορμή για ανανέωση, μια νέα αφετηρία δημιουργίας «δια της Τέχνης».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στους μαθητές των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.ΕΚ. Χανίων), στον Δ/ντή και στην υποδιευθύντρια του σχολείου, Νεκτάριο Λιλικάκη και Γεωργία Τσιάμαλου αντίστοιχα, στις υπεύθυνες των εργαστηρίων του σχολείου, καθώς και στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Μουσείου Σχολικής Ζωής του Δήμου, Τζωρτζίνα Αντρέι, Αρχιτέκτων, Μαρία Δρακάκη, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Νεκτάριο Μουμουτζή, μέλος ΕΔΙΠ Πολυτεχνείου Κρήτης.

Προηγούμενο άρθρο«Δανεισμός με παραγγελία» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη & τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Επόμενο άρθροΒ. Κικίλιας: Η ορεινή Κρήτη με τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός