Το νέο σήμα ελεγχόμενης στάθμευσης μπορούν να παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους/τις συμπολίτες/-ισσες – δικαιούχους σήματος ελεύθερης στάθμευσης στην Ζώνη της Ελεγχόμενης Στάθμευσης Ρεθύμνου, ότι ξεκίνησε η διαδικασία ανανέωσης των σημάτων για το 2022, η οποία διενεργείται στην Τεχνική Υπηρεσία (παραλιακή Σοφ Βενιζέλου, κτίριο «Δελφίνι»).

Όπως είναι γνωστό, δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης εντός της περιοχής ελέγχου έχουν οι ιδιοκτήτριες-ες  αυτοκινήτων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της οικιστικής περιοχής που έχει οριοθετηθεί ως ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι δικαιούχες/οι  του σήματος για το έτος 2020, θα μπορούν  να παραλαμβάνουν το ειδικό σήμα του 2022 καθώς και τον προσωπικό, μοναδικό αριθμό που θα τους επιτρέπει τη στάθμευση του οχήματος τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Δήμου Ρεθύμνης,  που αφορά το «Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης» όπως επίσης και πληροφοριακό υλικό.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (κατά τις εργάσιμες ώρες),  στην Τεχνική Υπηρεσία Δ.Ρ, για να παραλάβουν το σήμα τους. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν για την απόκτηση του σήματος είναι:

  • Αστυνομική ταυτότητα.
  • Ενεργός αριθμός κινητού τηλεφώνου.
  • Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (e-mail.

Αυτονόητη ας θεωρηθεί η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο και παραμονή τους στην Υπηρεσία (υποχρεωτικά χρήση μάσκας,  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, 72/48 ώρες αντίστοιχα πριν την παρουσία τους στην υπηρεσία).

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ανανέωσης των σημάτων θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου. Επομένως, από την 1η Φεβρουαρίου 2022, δεν θα ισχύουν πλέον τα σήματα του 2020.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση για την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα σχολεία
Επόμενο άρθροΣε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Μαλεβιζίου