Δωρεάν μαθήματα σκι για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Στο εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, στο Βέρμιο, οι νιφάδες του χιονιού πέφτουν με αμείωτη ένταση και όλες οι πίστες είναι έτοιμες για τους σκιέρ. Εκεί, στα 1800 μέτρα υψόμετρο, η πίστα δεν είναι στρωμένη μόνο με χιόνι αλλά και με αγάπη και αλληλεγγύη, αφού οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου έχουν αποφασίσει να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σκι σε παιδιά με αναπηρία, αλλά και να τους μυήσουν και στα υπόλοιπα χειμερινά σπορ.

«Το χιόνι το αγαπούν σχεδόν όλοι και εμείς σκεφτήκαμε ότι μπορούν να το χαρούν και όλοι. Εκπαιδευτές και μέλη της διοίκησης θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να κατέβουν πίστες ή να κάνουν και κάποιο άλλο άθλημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που έρχονται εδώ με τις οικογένειές τους και στων οποίων τα μάτια βλέπουμε τη λαχτάρα να κάνουν σκι», εξηγεί ο πρόεδρος του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τη βοήθεια των δέκα εκπαιδευτών, τα παιδιά θα ανέβουν στο κάθισμα του τελεφερίκ, θα βάλουν τα ειδικά πέδιλα και θα κάνουν σκι σε μια από τις πίστες, απολαμβάνοντας την εναέρια διαδρομή, πάντα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των ειδικών. «Είναι μια διαδρομή 24-28 λεπτών κι όσοι την έχουν κάνει, μιλούν με ενθουσιασμό και δεν μπορούν παρά να μην χρησιμοποιούν εγκωμιαστικά λόγια για τις χιονισμένες πλαγιές και τον λαμπερό ήλιο που συνήθως συμπληρώνει το σκηνικό», λέει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

Ο κ. Μιχαλιάς, έχοντας 45 χρόνια εμπειρίας στο σκι και χιλιάδες μέτρα καταβάσεις σε πίστες, έχει ήδη στο παρελθόν βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους με αναπηρία να κάνουν σκι, ανάμεσα τους και παιδιά (κυρίως με κινητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα όρασης). Σημειώνει πως όλα μπορούν να γίνουν, αν κάποιος έχει διάθεση, αγάπη και βοήθεια, κάτι που δεν λείπει από κανέναν από τους ανθρώπους του χιονοδρομικού κέντρου, που έχουν ετοιμάσει τα πάντα για να προσφέρουν τις δωρεάν υπηρεσίες τους.

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που διοργανώθηκαν οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 και η ψηλότερη κορυφή είναι κοντά στα 2000 μέτρα. Διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων όπου η ταυτόχρονη και άνετη άθληση χιλιάδων χιονοδρόμων είναι καθημερινότητα.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Βέροιας

amna

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη σύνοδος πρυτάνεων για την εξεταστική περίοδο των πανεπιστημίων
Επόμενο άρθροΈνα Μέγαρο για τον Ποντιακό Ελληνισμό στο Ελληνικό