Εικονικοί ξεναγοί επαυξημένης πραγματικότητας και mythreality ζωντανεύουν την ιστορία στο Μαλεβίζι!

Θα μπορούσαν να είναι εικόνες από το μέλλον, αλλά έρχονται στο σήμερα μέσα από την πρωτοποριακή επιλογή του Δήμου Μαλεβιζίου να «ζωντανέψει» την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον με σταθερό σύμμαχό του τις τεχνολογίες αιχμής! Κι αυτό γιατί σύντομα έρχονται καινοτόμες περιηγήσεις με εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, «ζωντανοί» ψηφιακοί ξεναγοί και αναβίωση της τοπικής ιστορίας του Μαλεβιζίου με…virtual reality! Αυτά περιλαμβάνει η καινοτόμος πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, παίρνοντας μάλιστα το «πράσινο φως» και από την Επιτροπή Ελλάδα 1821!

«Κάνουμε την τοπική ιστορία εμπειρία, που γεννά αισθήσεις και εικόνες! Ζωντανεύουμε μνημεία, στιγμές και παραδόσεις και αναδεικνύουμε το Μαλεβίζι στο χώρο και το χρόνο με έξυπνες «Mythreality» εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και προσωπικούς εικονικούς ξεναγούς» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, τονίζοντας: «Με 177.444€ νέα χρηματοδότηση που πετύχαμε μέσω του προγράμματος Α. Τρίτσης και σύμμαχό μας την τεχνολογία, το όνειρό μας για την προβολή της πλούσιας ιστορικής παρακαταθήκης, του πολιτισμού και του φυσικού μας πλούτου, κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα. Και κάτι ακόμη: νιώθουμε περήφανοι για κάθε δημιουργικό αποτύπωμα που αφήνουμε, συμβάλλοντας στην ιστορική μνήμη. Είναι το δικό μας μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που πραγματικά έκαναν το Μαλεβίζι μεγάλο».

Ιστορικά, αλλά και μυθολογικά πρόσωπα και γεγονότα που συνδέονται με την ιστορία του Μαλεβιζίου από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα γίνονται σταθμοί σε ένα ιδιότυπο εικονικό ταξίδι mythreality που κυριολεκτικά, «ζωντανεύει» μνημεία και τοπόσημα! Μέσα από ένα συνδυασμό γνώσης και παιχνιδιού, που μοιάζει με παιχνίδι θησαυρού, προσωπικοί εικονικοί ξεναγοί καλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει σταθμούς του Μαλεβιζίου στο χώρο και το χρόνο, με καινοτόμο αλληλεπίδραση που μοιάζει να μας βουτά στην καρδιά των γεγονότων!

Πρόκειται για την πρόταση «Ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαλεβιζίου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και αλληλεπίδρασης με τους πολίτες» που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με χρηματοδότηση 177.444€ και συνολικό προϋπολογισμό 331.514€.

Προηγούμενο άρθροΑυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε περιοχές με ρέματα και παραπόταμους
Επόμενο άρθροΣε ισχύ έως τις 18:00 το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο