Δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας από τον δήμο Χερσονήσου

Δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας προωθεί ο δήμος Χερσονήσου επιχειρώντας να αναδείξει σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης αστικών μετακινήσεων.

Ο δήμος Χερσονήσου διεκδικεί τη διαμόρφωση ενός συστήματος 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών τα οποία θα είναι διαθέσιμα για πολίτες και επισκέπτες μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του δήμου Χερσονήσου για μια πόλη σύγχρονη, «πράσινη» και φιλική στον πολίτη, προσφέροντας εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.

Στο πλαίσιο προγράμματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ο δήμος Χερσονήσου συντάσσει φάκελο πρότασης για την υλοποίηση έργων που αφορούν την δράση «Βιώσιμη αστική κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων».

Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή ο Αναπτυξιακός Νόμος-Τι προβλέπει
Επόμενο άρθρο“Η Προίκα του Μωρού” από την Περιφέρεια Κρήτης για γυναίκες ωφελούμενες του ΚΕΑ