Ο Ε.Ε.Σ. ενισχύει τους άστεγους της Αθήνας και του Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Διομήδης»

Μια «ζεστή αγκαλιά» στους άστεγους που δοκιμάζονται σκληρά από τη σφοδρή κακοκαιρία «Διομήδης» προσέφερε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πραγματοποιώντας εκτάκτως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork), σε Αθήνα και Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές του Ε.Ε.Σ βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά σε αστέγους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι, Ομόνοια) και στο λιμάνι του Πειραιά,διανέμοντας κουβέρτες,σκούφους, γάντια, ζεστά ροφήματα, είδη βασικής διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής, ιματισμό, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας από τον Covid-19. Παράλληλα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες, Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους των Δήμων. Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. δεν ξεχνά τους τετράποδους φίλους μας, προσφέροντας μια ζεστή αγκαλιά καθώς και ζωοτροφές και ζεστά καλύμματα για να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Μάλιστα, η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε την δράση του Ε.Ε.Σ. στον Πειραιά με την παρουσία της και συνεχάρη τους εθελοντές για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν καθημερινά στην Ελληνική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι, το 2021, από τις συνεχείς δράσης του Ε.Ε.Σ. έχουν ωφεληθεί 1.896 άστεγοι και έχουν διανεμηθεί 4.653 πακέτα με ανθρωπιστικό υλικό. Επίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως τα τέλη Απριλίου του 2022 προγραμματίζονται 35 επιπλέον αντίστοιχες δράσεις και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν περίπου 3.500 ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρωμένο Κέντρο Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια-νόσο Alzheimer, στο νομό Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΧρηματοδοτήσεις για σχέδια ταινιών ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου