«Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

«Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 18.30. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των  παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» που συνεχίζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Ομιλητές θα είναι ο  Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Βαγγέλης Τζούκας και ο συλλέκτης και ιστορικός Ευτύχης Τζιρτζιλάκης.

Η ομιλία του κ Τζούκα στοχεύει στην ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο επέδρασε αποφασιστικά η τεχνολογία του πολέμου στις απελευθερωτικές επαναστάσεις και εξεγέρσεις του 19ου αιώνα, με έμφαση στην περιοχή της Κρήτης. Τα όπλα των αγώνων αυτών, και η εξέλιξη τους, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες με τις οποίες οι επαναστατημένες κοινωνίες της εποχής αντιλαμβάνονταν τη σχέση τους με τον πόλεμο, σε συσχέτιση πάντα με την κοινωνική και πολιτισμική οργάνωση των παραδοσιακών κοινοτήτων, από τις τάξεις των οποίων προερχόταν και η πλειονότητα των αγωνιστών.

Από την πλευρά του ο κ Τζιρτζιλάκης θα κάνει μία παρουσίαση του επετειακού τόμου που εκδόθηκε με αφορμή την έκθεση «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα».

Προηγούμενο άρθροLEAPscape, το «μεγαλύτερο καλειδοσκόπιο του κόσμου»
Επόμενο άρθροΕξετάσεις για πιστοποίηση ικανότητας εκπαιδευτών υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών 7ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ έτους 2022