Μεγάλη συναυλία του “Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας με την Μαρία Φαραντούρη στην αρχαία Ελεύθερνα με ελεύθερη είσοδο

Με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δημήτρη Καταλειφό και τον Βασίλη Γισδάσκη συνεχίζονται σήμερα  Παρασκευή 22 Ιουλίου οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης στην αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Η συναυλία θα δοθεί στις 8.30 μ.μ. στο αρχαιολογικό μουσείο της Ελεύθερνας και εντάσσεται στο επιτυχημένο «Φεστιβάλ Κρήτης»  που πραγματοποιεί σε ολόκληρο το νησί η Περιφέρεια Κρήτης και είναι προσφορά με ελεύθερη είσοδο στους πολίτες.

Τίτλος της μουσικής εκδήλωσης είναι «Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα», όπου η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και όλοι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ένα απάνθισµα του ελληνικού ποιητικού λόγου, μελοποιημένο από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Ειδικότερα η Μαρία Φαραντούρη, έχει καταθέσει τη σύγχρονη ελληνική πνευματική δημιουργία σε πολύ μεγάλους ανοιχτούς χώρους, όπως και στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, ενώ στο ρεπερτόριό της επίσης ξεχωρίζει και ο διεθνής ποιητικός λόγος.

Στην συναυλία παράλληλα με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δ. Καταλειφό και Β. Γισδάσκη, συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ |πιάνο David Lynch | σαξόφωνο & φλάουτο Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι & µαντολίνο Μιχάλης Πορφύρης | βιολοντσέλο Τεό Λαζάρου |κοντραμπάσο.

 Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης-Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και την συνεργασία των φίλων  του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας και του Δήμου Ρεθύμνου.

Προηγούμενο άρθροΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πολίτες τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δήμαρχο Γόρτυνας