Στ. Αρναουτακης: Συνεργασία και στήριξη του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου και των έργων στο σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με θεσμικούς εκπροσώπους, τοπικούς φορείς συμμετείχε το Σάββατο 30/7/2022 στην ενημέρωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που  πραγματοποιήθηκε στο  Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Στην ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε ο Δήμος Μινώα ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο όπως είπε, αποτελεί το αναπτυξιακό εργαλείο για την επόμενη ημέρα στο σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα  και την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης, πρόσθεσε ότι, η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση, τον Δήμο, όλους τους φορείς θα στηρίξει το Πολεοδομικό σχέδιο στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα, όπως και τα έργα ανάπτυξης  στην ευρύτερη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως ξεχωριστή ημέρα για τον τόπο την  σημερινή και καλωσόρισε στην Κρήτη, στο Αρκαλοχώρι τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο  Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους παριστάμενους τεχνοκράτες, μελετητές.

Στην παρουσίαση από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης μαζί με τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νϊκος Ξυλούρης, Γιώργος Πιτσούλης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης.

Προηγούμενο άρθροΟ δήμος Παύλου Μελά τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Ναζί
Επόμενο άρθροThings to do in Crete in August