Συνάντηση Περιφερειάρχη -Προέδρων αποδήμων για την προώθηση θεμάτων της ομογένειας

Την προώθηση θεμάτων της ομογένειας όπου γης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, συζήτησαν χθες σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Γιάννη Νικολακάκη και τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας -Ωκεάνιας Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, σε επίπεδο υποδομών,  Τουρισμού και Πρωτογενούς τομέα που αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού. Επίσης αναφέρθηκε, όπως και στην Γενική συνέλευση των ομογενών στο Ρέθυμνο, στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την ομογένεια τονίζοντας παράλληλα τον  σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο εξωτερικό.

Ο κ. Νικολακάκης νυν πρόεδρος και ο κ. Τσουρδαλάκης π. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την ενημέρωση και διαχρονική στήριξη του στο Π.Σ.Κ και σε ολόκληρη την ομογένεια. Σ´  ένδειξη αναγνώρισης επέδωσαν στον Περιφερειάρχη ένα ασημένιο δίσκο και την έκδοση τόμου με την ιστορία των Κρητών ομογενών της Ωκεανίας. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την επίσκεψη-συνάντηση τους δυο προέδρους στους οποίους και έδωσε αναμνηστικό δώρο τη  νέα έκδοση -λεύκωμα “Η χειροποίητη Κρήτη”.

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε ο δρόμος Στρούμπουλας – Αστυράκι του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου
Επόμενο άρθροFuel Pass 2: Καταβλήθηκαν 155 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2 εκατ. δικαιούχους – Ανοιχτή η πλατφόρμα έως 1η Σεπτεμβρίου