Σεμινάριο Μελισσοκομίας από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές γνώσεις και τεχνικές της μελισσοκομίας και των προϊόντων της παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

 Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να ξεκινήσουν τα δικά τους μελίσσια και ν’ αναπτύξουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που θ’ αποκομίσουν και τον οδηγό που θα τους δοθεί, θα είναι σε θέση ν’ εξασκήσουν τις μελισσοκομικές πρακτικές και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα όπου μπορεί να προκύψουν. Τέλος, θα μάθουν βασικές τεχνικές τυποποίησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο των μελισσών και την τέχνη της μελισσοκομίας και συμπεριλαμβάνει και πρακτική εξάσκηση σε μελισσόκηπο.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Βασικές αρχές μελισσοκομίας
  • Βιολογία της μέλισσας- μελισσοκομικός εξοπλισμός
  • Εγκατάσταση μελισσοκομείου
  • Εχθροί και ασθένειες των μελισσών
  • Μελισσοκομικά φυτά – Ανθοφορίες – Μελιτοφορίες
  • Προϊόντα κυψέλης
  • Τυποποίηση μελισσοκομικών προϊόντων
  • Μελισσοκομικοί χειρισμοί.
  • Πρακτική άσκηση σε μελισσόκηπο

*Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να είναι αλλεργικοί.

Επίσης πρέπει να διαθέτουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει ειδική στολή – γάντια και αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλεια των εκπαιδευομένων.

Χρόνος διεξαγωγής: 30 ώρες, από 18/10 έως 27/10, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και ώρα 17:00μμ-21:15μμ. Η Πρακτική άσκηση πραγματοποιείται Κυριακή 23/10 και 30/10 και ώρα 09.00πμ – 14.00μμ.

Το κόστος του προγράμματος είναι 240 ευρώ ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Εισηγήτρια: Μαρία Δρούλου, πτυχιούχος εκπαιδευτικός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και παραγωγής φυτικών καλλυντικών. Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μελισσοκόμος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση, τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και πλέον είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτικό αντικείμενο τη Μελισσοκομία, την παραγωγή σαπουνιού και φυτικών καλλυντικών. Συνεργάζεται με συλλόγους, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σε πρότζεκτ και θεματικές εβδομάδες σχολείων Α/βαθμιας και Β/θμιας. Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί ηλεκτρονικά και στον τοπικό τύπο.

Εισηγητής: Μύρων Κλίνης-Κλινάκης  πτυχιούχος της Γεωπονικής  Σχολής  του ΑΠΘ. Η ειδικότητά του είναι η φυτική παραγωγή και η μελισσοκομία. Από το 1998 είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εμπορίας γεωπονικών προϊόντων και σύμβουλος γεωπόνος. Έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή πολλών κήπων στην Ανατολική Κρήτη. Είναι εμπειρογνώμονας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε γεωπονικές υποθέσεις.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302736 & 302730, [email protected] από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Προηγούμενο άρθροΟ Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο πανέμορφο χωριό Κισσός
Επόμενο άρθροDEMO: Η φαρμακοβιομηχανία που αλλάζει το επιστημονικό πρόσωπο της Ελλάδας