Η Αγγλία ανήκει στις ίδιες οικογένειες εδώ και 1.000 χρόνια

Λίγο μετά την κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς το 1066 μ.Χ., ο βασιλιάς του William πήρε όλη τη Γη και τη μοίρασε στους στρατιώτες και τους ευγενείς που τον βοήθησαν να νικήσεις τους Αγγλοσάξονες. Το σοκαριστικό είναι πως ακόμα και σήμερα, μια χιλιετία μετά, η μεγαλύτερη έκταση της Αγγλίας παραμένει στα χέρια των απογόνων τους.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο William όταν ανέβηκε στον αγγλικό θρόνο ήταν ότι όλη η γη θα ανήκε σε αυτόν. Στη συνέχεια καθιέρωσε τη φεουδαρχία όταν άρχισε να μοιράζει χωράφια στους πιστούς στρατιώτες που τον βοήθησαν να ανέβει σε αυτόν.

Σήμερα σύμφωνα με τον The Guardian, το 70% της Βρετανίας ανήκει στο 1% του πληθυσμού. Η βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι πρόσφατα και πλέον ο βασιλιάς Κάρολος, παραμένει ο κατ’ όνομα ιδιοκτήτης όλων των εδαφών και κάθε πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ουσιαστικά ένας ενοικιαστής, που πληρώνει ενοίκιο με τη μορφή της αφοσίωσης στο στέμμα. Αυτό δεν είναι όμως το μόνο απομεινάρι της κατάκτησης από τους Νορμανδούς.

Οι απόγονοι των ανθρώπων που μοιράστηκε η Γη, με ονόματα όπως Percy, Darcy και Montgomery, παραμένουν αρκετά πιο πλούσιοι, σχεδόν κατά 10%, από εκείνους που έχουν Αγγλοσαξονική καταγωγή.

Επιπλέον, οι απόγονοι των Νορμανδών έχουν και άλλα προνόμια, όπως η φοίτηση στα καλύτερα πανεπιστήμια. Σε μια μελέτη που εξέτασε τις εγγραφές στα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης τα τελευταία χίλια χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι σε ορισμένες περιόδους, τα νορμανδικά ονόματα ήταν 800% πιο συχνά στην Οξφόρδη από ό,τι στον γενικό πληθυσμό, και πιο πρόσφατα, ήταν τουλάχιστον διπλάσια.

Photo by Tom Podmore on Unsplash
Προηγούμενο άρθροΓεμίζουν ζωή οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων: Νέα προγράμματα φιλαναγνωσίας για μικρούς μαθητές τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο
Επόμενο άρθροΥπάρχει ιδανική δίαιτα για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης;