Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση με ποσό 1.732.299 ευρώ τριών σημαντικών έργων που αφορούν στη σχολική στέγη εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα στο «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε η χρηματοδότηση για τις μελέτες ανέγερσης του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Δήμου Ηρακλείου» καθώς και η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης που απαιτείται για το έργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα δύο υποέργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 962.469 ευρώ.

Εντάχθηκαν επίσης ένας μέρος της χρηματοδότησης του σημαντικού έργου της αντισεισμικής θωράκισης της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας (περίπου 500.00 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από ίδιους πόρους), η εκπόνηση μελετών στατικής ενίσχυσης σχολικών κτιρίων καθώς και η προμήθεια μηχανημάτων καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας που θα τοποθετηθούν σε σχολεία (συνολικός προϋπολογισμός και για τα τρία 768.800 ευρώ).

Πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά το ΕΝ..Ε.Ε.ΓΥ.Λ. αποτέλεσε βασική προτεραιότητα των διεκδικήσεων του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στις επαφές με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ως εκ τούτο ο Δήμαρχος  δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την θετική έκβαση των αιτημάτων του Δήμου και την ένταξη των έργων: «Η ανέγερση νέου Ειδικού  Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ηράκλειο είναι απαραίτητη καθώς οι σημερινές εγκαταστάσεις σαφέστατα δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε για τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Η ένταξη των μελετών και της απαλλοτρίωσης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ανοίγει το δρόμο  για αυτό το σημαντικό έργο ενώ σημαντικά για την ενίσχυση της ασφάλειας των σχολείων μας είναι και τα υπόλοιπα έργα που εντάχθηκαν».   

Προηγούμενο άρθροΜε εξοπλισμό για ένα Πυροσβεστικό όχημα 4χ4 ενισχύει το έργο της Εθελοντικής Ομάδας «ΕΝΑ» 3ων Μοναστηριών» η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
Επόμενο άρθροΜε σκανάρισμα ψηφιακής κάρτας αναπηρίας δωρεάν πρόσβαση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους για ΑμεΑ