Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην εκδήλωση ERGO.TEC 2023 και τιμητική αναγνώριση

Στις εκδηλώσεις της 1ης διεθνούς έκθεσης ERGO.TEC / Μηχανήματα έργων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21-23 Απριλίου 2023 στο MEC Παιανίας,  συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση αφορά σε μία εκθεσιακή και συνεδριακή πρωτοβουλία της εταιρείας “Τεχνοεκδοτική/T-Press” με θέμα τα μηχανήματα έργων και τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα, και πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου και πλήθους φορέων.

Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε τη σπουδαιότητα της έκθεσης ως μία πρωτοβουλία υποστήριξης των έργων υποδομών της χώρας, και εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κλάδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε επίσης στο συνεδριακό τμήμα των εκδηλώσεων, με ομιλία με θέμα τα μεγάλα έργα υποδομών στην Κρήτη, μέσα από το πρίσμα της περιβαλλοντικής τους διάστασης. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα έργα υποδομών του νησιού, με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στα μεγάλα ενεργειακά έργα, καθώς και σε σημαντικά ιδιωτικά έργα υποδομών Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Προηγούμενο άρθροΕσπερίδα με θέμα: «Ένας αιώνας από την ανταλλαγή των πληθυσμών: Διαδρομές ενσωμάτωσης στο Ηράκλειο»
Επόμενο άρθροΜύκητες νυχιών: Πώς αντιμετωπίζονται οι υποτροπές;