Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τετάρτη σε μεγάλο μέρος, κυρίως της ηπειρωτικής, χώρας και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην μέση τροπόσφαιρα από τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται:

– Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο

– Χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους

– Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες έως και πέντε βαθμούς

– Σταδιακή στροφή των ανέμων από νοτιοδυτικές σε βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με σταδιακή ενίσχυση έως έξι μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου αναμένεται να διατηρηθούν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές/δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως δύο- τρία μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές/βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως τέσσερα- πέντε μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, στα βόρεια και δυτικά θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως τρία- τέσσερα μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάζονται στο Ρέθυμνο τα 6 προκριθέντα έργα του διαγωνισμού σύνθεσης «Θόδωρος Αντωνίου» 2022-2023 για δυο πιάνα
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στο ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηρακλείου