ΕΦΕΤ – Σεμινάριο υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων

Το πρόγραμμα υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων αρμοδιότητας ΕΦΕΤ, απευθύνεται σε όλους όσοι έρχονται σε επαφή με  τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο και διοργανώνεται από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων και στις αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων, μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους, ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
  • Το εργασιακό περιβάλλον, πρακτικές καθαρισμού και κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Με την επιτυχή περάτωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος θα εκδίδονται από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προσωρινές βεβαιώσεις παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος επιπέδου 1, οι οποίες δεν θα αντικαθιστούν ούτε υποκαθιστούν την επίσημη βεβαίωση την οποία και θα εκδίδει ο ΕΦΕΤ και θα αποστέλλει απευθείας στους δικαιούχους μετά από επιτυχή περάτωση προβλεπόμενης δοκιμασίας (εξετάσεις).

Οι εξετάσεις, σύμφωνα με την 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 (www.efet.gr/images/efet_res/docs/manual1.pdf) θα γίνονται σε χρόνο και σημεία που θα καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ.

Εκπαιδευτές:  Όπως ορίζεται στην υπ’ αριθμ. ΥΑ 14708/2007 (Μητρώο Εκπαιδευτών ΕΦΕΤ) οι Εκπαιδευτές που θα διδάξουν θα αντληθούν από τα Μητρώα Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Το νέο τμήμα  θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2023, αλλά απαιτείται έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Επίπεδο: 1ο

Διάρκεια: 10 ώρες

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80€ ανά καταρτιζόμενο (50€ για το σεμινάριο και 30€ για το παράβολο του ΕΦΕΤ)

Υπεύθυνος Οργανισμός για την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος με εγκύκλιο καθορίζει τους όρους υλοποίησης της κατάρτισης (www.efet.gr)

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-244730 & 2810-302730, [email protected] από 08:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Προηγούμενο άρθροΑνθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για το έργο Αποχέτευσης Οικισμού Παλαιοκάστρου