Ήρθαν οι πρώτοι εκπαιδευτικοί απινιδωτές και το εκπαιδευτικό υλικό για το πρόγραμμα «ΖΩΗ»

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πιτσούλη με την Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου υπεύθυνη του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για την εκπαίδευση προς χρήση των απινιδωτών 

Εκπαιδευτικούς απινιδωτές και προπλάσματα προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΖΩΗ» που ξεκινά στο νησί με στόχο την πρόληψη. Ξεκινώντας με την  εκπαίδευση όλων των γυμναστών (αποφοίτων ΤΕΦΑΑ) στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν αθλητικά σωματεία και άλλοι φορείς. Ήδη μέσω της Περιφέρειας έχει αποσταλεί πρόσκληση σε όλους τους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, προκειμένου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί μέρος της προγραμματικής σύμβασης έχει υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στο πλαίσιο αυτό τα δεκαέξι εκπαιδευτικά προπλάσματα και ο αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών απινιδωτών που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια, παραδόθηκαν στο  Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης δια του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης που επισκέφθηκε τους χώρους του εργαστηρίου συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου. Οι απινιδωτές και τα προπλάσματα θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του υλοποίησης των εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.  Όπως εξήγησε ο κ. Πιτσούλης, το υλικό αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο εκπαιδευτικό εργαλείο ώστε οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές να μπορούν να παρουσιάσουν στους εκπαιδευόμενους τους τρόπους έγκαιρης αναγνώρισης των σημείων ανακοπής και της παροχής βοήθειας στον ασθενή. Ο κ. Πιτσούλης πρόσθεσε, πως η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από την υλοποίηση αυτών των δράσεων στοχεύει στην πρόληψη των πολιτών από τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, ενώ ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει απινιδωτές τόσο στους αδειοδοτημένους  αθλητικούς χώρους, όσο και στα πολυσύχναστα σημεία των πόλεων του νησιού μας.

Από την πλευρά της η κα. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον κ. Πιτσούλη τονίζοντας παράλληλα την έμπρακτη και συνεχή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Κρήτης.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επόμενο άρθροΠαγκρήτια ιππική συνάντηση Γεωργαλίδικων αλόγων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης