Την καλύτερη επίδοσή της σημείωσε η Freskon-4.339 επισκέπτες από 23-25 Απριλίου

Την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της από πλευράς προσέλευσης, που αποτυπώθηκε στον αριθμό των 4.339 επισκεπτών, αλλά και σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, σημείωσε η Freskon 2023, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών που διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα στοχευμένα επιχειρηματικά ραντεβού των hosted buyers με τις συμμετέχουσες εταιρείες ξεπέρασαν τα 2.000, θέτοντας τις βάσεις για εμπορικές συνεργασίες.

Ιδιαίτερα αποδοτικό ήταν το FreshCon Market, στις 24 και 25 Απριλίου, με τις πρώτες συνεργασίες Ελλήνων διακινητών με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης να μπαίνουν στις ράγες. Δεκαέξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ από 11 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Κόσοβο και Ουκρανία, υποδέχθηκαν τους επαγγελματίες του κλάδου των φρούτων και λαχανικών, πραγματοποιώντας 640 εμπορικές συναντήσεις στους χώρους του FreshCon Market. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε φέτος στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, με αγορές όπως αυτή της Πολωνίας να παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους Έλληνες. Το FreshCon Market διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO και το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ με βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου-εκθέτες της Freskon.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων «sold out» ήταν το Διεθνές Συνέδριο Εσπεριδοειδών της Freskon, όπου επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα των εσπεριδοειδών παρακολούθησαν παρεμβάσεις διεθνώς διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών και στελεχών του κλάδου.

Στη φετινή Freskon συμμετείχαν 217 εκθέτες από 12 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Toυρκία, αριθμός αυξημένος κατά 25% έναντι του 2022, οι οποίοι κάλυψαν 12.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Επίσης, η διοργάνωση υποδέχθηκε 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες, μεταξύ των οποίων 115 μεμονωμένους και 73 μέσω ομαδικών συμμετοχών από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Στη φετινή διοργάνωση Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά της και να συστήσει τον πρωτογενή της πλούτο. Πέραν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν και οι Περιφέρειες της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Αττικής.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για το έργο Αποχέτευσης Οικισμού Παλαιοκάστρου
Επόμενο άρθροΧωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η πόλη της Θεσσαλονίκης