Γιώργος Παντερής: Δροσιά και καθαρότητα από τον Ηρακλειώτη τραγουδοποιό (βίντεο)

O Γιώργος Παντερής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης .
Στην οικογένειά του είχε θείο λυράρη και οι γονείς του δεν άργησαν να καταλάβουν από μικρή ηλικία πόσο του άρεσε η μουσική όταν και ξεκίνησε με μαθήματα πρακτικής, θεωρίας και σολφέζ στο Ολυμπιακό ωδείο Ηρακλείου.

Ολοκλήρωσε τις πρώτες μουσικές σπουδές το 1993 και ασχολήθηκε με κιθάρα και μπουζούκι ενώ από το 1999 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το λαούτο και με άλλα νυκτά παραδοσιακά και μη μουσικά όργανα. Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά από το 2005 με το αντικείμενο της μουσικής τεχνολογίας ενώ έχει αναπτύξει και δραστηριότητα στον τομέα της σύνθεσης και ενορχήστρωσης.
Οι μουσικές επιρροές του Γιώργου Παντερή αν και αρχικά ήταν από παραδοσιακά ακούσματα στη συνέχεια ψάχνοντας ανακάλυψε την ελληνική μουσική σκηνή και διαμόρφωσε μια καλύτερη μουσική άποψη.
Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή ως μουσικός στο έργο «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στο 1ο street fest στη Νέα Σμύρνη, μια κίνηση που έγινε από ανθρώπους της τέχνης για τους συνανθρώπους μας που ζουν χωρίς στέγη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 εμφανίσθηκε στην Αθήνα, αναμειγνύοντας μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννης Σπάνου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου με την κρητική παράδοση.
Ο ερμηνευτής και μουσικός παράλληλα έχει παρουσιάσει τραγούδια της προσωπικής του πορείας όπως και το «Κορφή απάτητη» που με το συγκρότημα του «Νότιοι ανέμοι» κέρδισαν λίγους μήνες πριν το βραβείο του καλύτερου Εθνικ συγκροτήματος στην Ευρώπη.

Λατρεύει τη γενέτειρά του το Ηράκλειο καθώς και τον τόπο καταγωγής του, τις Γωνιές Μαλεβιζίου.

Προηγούμενο άρθροΤεχνητή Νοημοσύνη: Εκδήλωση με τον Εμμανουήλ Γιαννακουδάκη από τις Σοροπτιμίστριες του Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΓια τρίτη συνεχή χρονιά Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Χερσονήσου