Εγκαίνια του Δημοτικού Ωδείου Χερσονήσου σε μια βραδιά με ισχυρό αποτύπωμα Πολιτισμού

Σέγκος : Δομή παιδείας και πολιτισμού που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Χερσονήσου από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, με στόχο να αποτελέσει κύτταρο μουσικής, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωντανή εστία πολιτισμού  

Σε θεσμό με ισχυρή δυναμική και συνεχώς αναπτυσσόμενο πολιτιστικό αποτύπωμα εξελίσσεται το Δημοτικό Ωδείο Χερσονήσου.

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Ωδείου πραγματοποιήθηκαν στον Λιμένα Χερσονήσου παρουσία πλήθους κόσμου σε μία «ζεστή» βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που σημειολογικά πραγματοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Η ανταπόκριση και η ζεστασιά που δείχνει η τοπική κοινωνία σε εκδηλώσεις που προάγουν τον Πολιτισμό μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, για να εμπλουτίσουμε περισσότερο τις δράσεις μας και να φέρουμε κοντά την τοπική κοινωνία με τον Πολιτισμό γενικότερα και τη Μουσική ειδικότερα. Αυτός ήταν εξάλλου, εν τη γενέσει του, ο στόχος του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Χερσονήσου. Ήταν μία οραματική παρέμβαση που πήρε σάρκα και οστά και σήμερα παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών για όλες τις ηλικίες, καλύπτοντας τη διδασκαλία κλασσικών και παραδοσιακών οργάνων».

Πρόκειται για μία δομή παιδείας και πολιτισμού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Χερσονήσου από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, με στόχο να αποτελέσει κύτταρο μουσικής, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωντανή εστία πολιτισμού.

Παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών για όλες τις ηλικίες, καλύπτοντας τη διδασκαλία ανωτέρων θεωρητικών, κλασικών και παραδοσιακών οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία δομή παιδείας και πολιτισμού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Χερσονήσου από την Κ.Ε.Δ.Χ., με στόχο να αποτελέσει κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωντανή εστία πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συνεχάρη τον πρόεδρο Γιάννη Μηλάκη και όλους τους συντελεστές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για τη συμβολή της στην αγορά των μουσικών οργάνων και τόνισε :«Απόψε είμαστε περήφανοι γιατί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, εγκαινιάζουμε το πρώτο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου σε σύγχρονες, λειτουργικές εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και πλούσια συλλογή μουσικών οργάνων. Είναι καθήκον μας να υπηρετήσουμε τις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού και να συνεχίσουμε να θέτουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στην υλοποίηση δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Απαραίτητη είναι η ύπαρξη μιας πολιτιστικής πολιτικής που μέσα από το πλαίσιο σκοπών, προγραμμάτων και μέτρων θα μεριμνά για την ενίσχυση, συντήρηση, προώθηση και διάδοση των πολιτιστικών αγαθών».

Προηγούμενο άρθροΕπί τάπητος τα προβλήματα των επαγγελματιών στον επισιτισμό στην συνάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με την Μαρία Αντωνακάκη
Επόμενο άρθροΣύσκεψη με παράγοντες της Κομισιόν για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη