16ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας

Αναγνωρίζοντας τη δυναμικότητα του τουρνουά καθώς επίσης και τη διαχρονική του επιτυχία στα σκακιστικά δρώμενα, η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) αποφάσισε τη φετινή χρονιά να συμπεριλάβει το τουρνουά στο επίσημο Circuit για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να ενισχύσει τα ήδη σημαντικά χρηματικά έπαθλα, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στους πρώτους νικητές αλλά και στις κατηγορίες  Γυναικών και Βετεράνων.

 Τη φετινή χρονιά οι συμμετοχές του τουρνουά έχουν αγγίξει τους 310 αθλητές που προέρχονται από 31 χώρες! Σκακιστές από τέσσερις ηπείρους όλων των επιπέδων έχουν δηλώσει συμμετοχή και αρχίζουν ήδη να κατακλύζουν την Παλαιόχωρα!

Στους αγώνες συμμετέχουν πανίσχυροι σκακιστές που έχουν τον ανώτερο τίτλο στο σκάκι τον τίτλο του GM, αλλά κοντά τους σε μια αλυσίδα, σκακιστές όλων των επιπέδων και ηλικιών!  Σκακιστές που ξεπερνάνε τα 70 έτη αλλά και σκακιστές μόλις 6 ετών! Σκακιστές από Χιλή, Αμερική, Ινδία, Κίνα, Μπαγκλαντές Αίγυπτο και πολλές άλλες χώρες δίνουν ένα χρώμα πολυπολιτισμικό στην Παλαιόχωρα προσφέροντας μία ανεπανάληπτη  εμπειρία σε όλους τους παίκτες από την Κρήτη που θα αγωνιστούν ανάμεσά τους.

16η χρονιά διεξαγωγής φέτος και όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεχώς μία ανοδική πορεία που καταπλήσσει! Τι κι αν γράφουμε κάθε χρόνο πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη στις λίστες των συμμετεχόντων. Το τουρνουά αυτό έχει καθιερωθεί στις σκέψεις των σκακιστών και είναι ο αγαπημένος προορισμός τους κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Με πρόχειρους υπολογισμούς βλέπουμε ότι μαζί με συνοδούς, γονείς και προπονητές  κοντά στα 1.000 άτομα θα βρεθούν για ένα δεκαήμερο στην Παλαιόχωρα αποδεικνύοντας τα τουριστικά οφέλη που υπάρχουν από μία τέτοια διοργάνωση.

Το Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας στηρίζεται έμπρακτα και καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Καντάνου Σελίνου και την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ που προσφέρει την εμπειρία της από τη διοργάνωση μια σειρά μεγάλων αθλητικών γεγονότων στον τόπο μας.

Προηγούμενο άρθροΑνοικτή επιστολή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, προς τους πολίτες της Κρήτης
Επόμενο άρθροΚίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 για όλη την Κρήτη