Η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος «Προσφέρουν» καθαρότερες θάλασσες & ακτές για έκτη συνεχή χρονιά

Από την Αττική μέχρι την Σαντορίνη και από τον Έβρο μέχρι την Σπιναλόγκα στην Κρήτη, ταξίδεψε το πρόγραμμα «Προσφέρω», που υλοποιούν για έκτη συνεχή χρονιά η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Με ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα, τη Σαλαμίνα, το Γαλαξίδι, το Αρκούδι και τις Σπέτσες, η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας 39 παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να «Προσφέρουν» καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Ειδικότερα, από την έναρξη του προγράμματος «Προσφέρω», τον Μάιο του 2018, μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 239 παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί, στο πλαίσιο των οποίων έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 86 τόνοι απορριμμάτων, με την πολύτιμη συμμετοχή 2.800 εθελοντών και 80 δυτών.

Αυτή τη χρονιά, με τη βοήθεια των εθελοντών, και υπό τον άψογο συντονισμό της iSea, πραγματοποιήθηκαν 24 παράκτιοι και 15 υποβρύχιοι καθαρισμοί, όπου συλλέχθηκαν περισσότεροι από 7 τόνοι απορριμμάτων, εκ των οποίων το 75% αφορούσε σε πλαστικά απορρίμματα. Όλες οι δράσεις συντονίζονται από τους εκπροσώπους της iSea, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των ενημερωτικών εκδηλώσεων, τον συντονισμό των συμμετεχόντων εθελοντών, καθώς και τη συλλογή δεδομένων κατά τη διάρκεια των καθαρισμών.

Η κα Iωάννα Τζιώγα, Υπεύθυνη προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, δήλωσε σχετικά: «Με αφοσίωση, εδώ και 6 χρόνια μαζί με την P&G και την ΑΒ Βασιλόπουλος, συμβάλλουμε με εντατικές δράσεις στην απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις θάλασσες και ακτές της Ελλάδας. Αποστολή μας είναι να φροντίσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον που αγαπάμε και να εμπνεύσουμε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Με κάθε καθαρισμό, ανανεώνουμε την ελπίδα και ανοίγουμε τον δρόμο για καθαρότερες θάλασσες και ακτές».
Με μια ισχυρή δέσμευση για ένα καθαρό και υγιές θαλάσσιο περιβάλλον, η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την iSea θα συνεχίσουν να εστιάζουν δυναμικά στην υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων καθαρισμού του βυθού και των ακτών μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω».

Προηγούμενο άρθρο«Επισκεφθείτε» ξανά την Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε»
Επόμενο άρθροΟ «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 23 Ιουλίου